tiistai 15. toukokuuta 2012

Blogi

Meistä

Laitoinpas pystyyn myöskin hamsublogin! Toinen blogimme Korven pitkäkorvat kertoo kaneistamme, tämä Korven nallenaamat kertoo hamsuistamme. Nimitys tähänkin blogiin tulee yksinkertaisesti perheemme sukunimestä.

Kasvatamme syyrianhamstereita erittäin pienimuotoisesti. Olemme myös yrittäneet kasvattaa roborovskeja, mutta niiden kanssa on tullut alamäkiä niin paljon, ettei kasvatus ole päässyt ollenkaan käyntiin. Kesällä saadaan taas yrittää niidenkin kasvatusta toivoen, että tällä kertaa onnistuisi!

Tällä hetkellä pesässä möyrii viikon ikäiset hamsumuksut. Näiden äitinä toimii Sateenkaaren Bee, tutummin Mymmeli. Mymmeli on meillä lainassa kaveriltani ja näiden poikasten jälkeen se palautuu ainakin yhden poikasensa kanssa omistajalleen. Poikasten isänä toimii Skärgårdens Adrew "Raven", joka on meillä sijoituksessa. Raven lähtee tekemään muksuja syksymmällä henkilölle, jolta se on meillä sijoituksessa.

Näille tämän hetkisille hamsupoikasille ei ole vielä valittuna nimiteemaa. Vanhempien värit ovat suklaa ja ruoste. Pesässä näyttäisi olevan muutama yllätyskin, mutta se selviää tarkemmin kun poikaset ovat vanhempia. Yhteensä poikasia on peräti 13 kappaletta.Meillä on syntynyt yhteensä 3 hamsupoikuetta, ensimmäinen on syntynyt 11.1.2011, joten kasvatusta on harrastettu reilun vuoden verran. Joskus olisi mukava hankkia kasvattajanimi hamstereille, mutta se jää todennäköisesti vain haaveeksi, kun on tarkoitus kasvattaa vain pienipuotoisesti. Kaikki meillä syntyvät poikaset tullaan rekisteröimään ja saavat mukaansa paperit ja 10€:n lahjakortin verkkokauppaamme.

Kuivikkeista

Tällä hetkellä meillä on kaikilla käytössä purua, mutta seuraavan siivouksen yhteydessä kokeilemme viimein pellavakuiviketta! Jos vain muistan/ehdin teen aiheesta postauksen. En välttämättä ensimmäistä terraa siivotessani, mutta jossain vaiheessa kuitenkin! Pellavakuivikkeen pitäisi olla lähestulkoon yhtä hyvää kuin hamppukuivikkeen, joten odotukset ovat korkealla. Puruun kyllästyneenä pölisevyyden takia todella toivon, että tämä pellavakuivike tosiaan on niin hyvää kuin sanotaan!

Asuintiloista

Asuintiloista sen verran, että kaikki asustavat vähintään medium dunan kokoisissa asumuksissa. Ötölämme sijaitsee tällä hetkellä pienissä ja ahtaissa tiloissa, joten julkaisukelpoisia kuvia sieltä ei saa räpsittyä. Muutos tähän on kuitenkin tapahtumassa toivottavasti parin viikon päästä ja saamme muuttaa ihanaiset nallenaamamme aivan upouuteen ötöläämme, jossa tilaa riittää! Todennäköisesti suurinosa hamsuista pääsee tällöin asuttamaan maxi dunia ja osa tietenkin nytkin käytössä olevia terroja. Tästäkin tulee postaus jossain vaiheessa!

Kuvassa tulevat eläinten tilat. Lattiaan pitäisi vielä pinnoite saada, jonka saapumisajankohdasta ei ole mitään tietoa. Kun pinnoite on laitettu ja ollut riittävän kauan voidaan alkaa laittamaan eläimille tilat valmiiksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti